onsdag 10 april 2013

15 år tillsammans

Min man och jag har varit tillsammans i 15 år nu och vi har hunnit med så mycket i vårat liv tillsammans. Vi har bott på 7 olika ställen, rest och upptäckt världen tillsammans, festat med våra vänner, tränat och gått buggkurser ihop. Renoverat jäkligt många bostäder, gift oss och skaffat barn, hundar, villa och combi och givetvis en husvagn. Bara flaggstången som fattas då...   ;)
 
Att Jimmy och jag ska sitta på altanen i solnedgången som gamlingar med ledvärk och prata om vårt underbara liv vi haft och gnabba om vem som ska rensa rabatten eller drömma om vart vi ska resa härnäst är något som jag vet är sant.
Han är min livskamrat, min själsfrände och den bästa vän jag har!

Igår var vår dag och jag lagade inbakad fläskfilé och kladdkaka med jordgubbar till dessert. Vin och öl till dryck och pussar och presenter framför tända ljus.
Men mitt i allt romantiska fick vi vara tröstande mamma och pappa också.
Nova vår minsta hade ju vattenkoppor och feber så mellan tuggorna och drycken fick vi springa upp och trösta och natta om lilltösen som ändå, tack och lov, sov gott från 20.00. Så lite filmmys kunde vi allt ha ifred i alla fall.

Här nedan är presenter som Jimmy fick av mig. Framför allt var det ett lååååångt kärleksbrev.
 
 
 
Sedan fick jag min present inslagen i en hundbajspåse. Vad var det månntro?
Innehållet var tack och lov betydligt bättre än utsidan!
En ny mobiltelefon kunde jag prassla upp ur påsen!!
Japp...En fru som dansade glädjedans i köket? Jag vart SUPERGLAD!
 

 
Ja, för 15 år sedan gick Jimmy och jag på promenad i lilla byn Röfors, där jag är uppväxt och pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan kysstes vi i mitt flickrum och har varit ett par sedan dess. Jag är glad att jag tog chansen att säga JA till denna man, vilket är ett av mina bästa beslut någonsin. Jag flyttade direkt från flickrummets rosa charm, till vårt första gemensamma hem. Vilken lycka!
 
Jag älskar min man så det gör ont i hjärtat och varje dag vi har levt med varandra har det bara blivit bättre och bättre. Jag hittade min stora kärlek!
Tack Jimmy för att du finns här för mig!
 
 
Här är vi i High Chaparral och när vi inte hade barn och var ett gäng som umgicks åkte vi hit ibland för att festa. Herregud så skoj vi hade...
 
 
Att åka runt som backpackers i Malaysia är en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Detta gjorde vi innan vi bildade familj såklart. Nu har resorna antagit ett mycket mera bekvämare sätt, där maten och flera pooler ingår i priset. Japp, så är det när barnen är små, men sedan ska drömmar vi har, om andra resmål bli av, när barnen är större.
 
 
 
 
 
Vi är på vänners bröllop och har kul.
 
 
 
 
Klättrar upp för berget!
 
 
 
Sommar
 

 
Du är min och jag är din och kärleken förde oss samman!
"Kärleken förde oss samman" är låten som jag friade till dig, till
"Kärleken förde oss samman" är låten som sjöngs på vårt bröllop
"Kärleken förde oss samman" är låten jag har inom mig i mitt hjärta, för det är sången som handlar om oss!

Jag älskar dig Jimmy
 
 

 

Mauthausen - 2013


Ett landskapsmässigt vackert ställe att besöka idag, men som förr har kantats av så mycket smärta, oro, sorg, ilska, mord, förtvivlan, uppgivenhet, frustration och hopplöshet och förnedring. Ondska i dess esse och smärta i varenda del i kroppen och en hunger som tär sönder människan.
Här nedan går min man på en väg som tusentals andra män under Andra världskriget har gått och jobbat tills de dog.
 
 
 
Vägen in genom porten...
 
 
 
Det fanns väldigt många olika baracker. En del inhyste bara kvinnor och en del bara män och andra var bara till för judar som dödades straxt efter att de kommit till lägret.
 
 
Här är insidan av en barack. De var gjorda för att inhysa ca 300 intagna. Men många gånger fick över 2000 personer trängas och sova på samma yta.
 
Det var ett väldigt litet rum och 50 personer i denna barack hade känns fullt nog. Här är tio våningsängar inlagda och de upptog mer än halva rummet, så man kan bara föreställa sig hur det var med över 2000 personer i denna barack. Helt sjukt!
 
 
 
 
 
Usch, bara skylten Krematorium skrämmer mig! Gas kammaren var inte tillgänglig när vi var där på grund av restoration. Men i Mauthausen gasades 3455 personer ihjäl! 
 
 
 
Här är bilder på människor som blivit mördade. Helt sjuka bilder och många män hade blivit hängda vid toaletten med byxorna nere. Snaran hängde kvar runt halsen när de vart plåtade.
 
 
 
 
 
Här syns en trappa där fångarna var tvungna att bära tunga granitblock uppför trapporna till lägret. Dessa trappor kallades för "dödens trappa"
 
 
 
Detta är en minnespark till alla människor av olika nationaliteter och grupper som led, slet och dog på detta läger i Mauthausen. Parken upprättades 1949. Här är två bilder därifrån.
 
'
 
 
 
Jag vart verkligen påverkad av denna visit. Värt ett besök om man besöker Österrike. Lite svårt att få ner matsäcken med medhavda kanelbullar och sockerkaka. Kändes lite absurt att sitta i parken och mumsa när man vet vad som har pågått här.