torsdag 2 maj 2013

Vänner på besök i soliga Österrike

Innan vi flyttade hit till Österrike så förstod jag inte hur bra klimat det är här. Precis som i Sverige har man alla årstider och kan njuta av det, men våren och sommaren är så mycket varmare. Just nu är vädret jämförelsevis som varma sommardagar i Sverige när det är 25- 28 grader i skuggan. Nu i April blommar det överallt och det är otroligt vackert här!
På bilden nedan ser ni vägen jag brukar promenera med hundarna.
 
 
 
I nästan en hel vecka har familjen haft besök av min barndomskamrat och hennes kille. De överraskade oss med att ha en liten tredje person med sig. En liten baby i magen! Fantastiskt roligt!
 
Så en otroligt varm och solig förmiddag, när barnen var på förskolan och Jimmy jobbade, tog vi bilen in till vackra Linz stad. Här stod shopping, lunch på uteservering och sightseeing på schemat. Här nedan poserar vi på Torget i Linz där vi också åt glass.
 
 
När man har besök vill man åka på lite sightseeing så vi passade naturligtvis på att besöka Linz vackra katedral. Den största i Österrike med 20.000 sittplatser. Det kändes mäktigt att gå i den gotiska byggda katedralen med dessa otroligt höga och vackra tak, färgade blyinfattade fönster, mäktiga lampkronor och prästgravar. Väl värt ett besök.
 


Min vän och jag vid poolen hemma, efter en dag på stan.
 

Ja frukostarna bestod varje dag av kokt ägg, bröd, skinka, ost,  yoghurt, grönsaker, jos och kaffe. Detta kunde vi avnjuta ute på vår lilla altan. Snacka om att det kändes som semester för en själv med. Är inte van att tidigt på morgonen sitta ute i 22 graders värme på morgonen i April! Njutningsfullt är det, men det är nästan så man får nypa sig i armen för att kolla om man drömmer...


Min vän Madde och jag ville ta en pause från solen och var väldigt shoppingsugna, så en snabb tur till Pasching köpcenter blev det. Utan barn och män.


Vi skulle inte, men gjorde det ändå. En liten pizzaslice fick åka ner...


Japp, det ser mulet ut, men åh så varmt! 
 
 
 
 Nemo har hittat sin plats på solande gravida Madde.
 
 

Ja, klart att vi fikade också. Kanelbullar, Silviakakor och kolakakor. Kanske skulle jag bjudit på Linzertorte som kommer härifrån Linz, men hemmagjorda kanelbullar är nästan alltid godast tycker jag!
 

När man har gäster vill man visa hur man bor, så promenad i närområdet blev det också. Här har tjejerna nya klänningar och kepsar och givetvis sprang de upp på sina rum och matchade med varsin väska.



 
På promenad genom våra kvarter här i Leonding.
 

 
I Leonding blommar tulpanerna i April!
 
 

Varenda dag gästerna var här, satt vi ute ända till sena kvällen i skön sommarvärme. Vart det mycket grillande? Jajamensan...
Härligt att äta och dricka, spela sällskapspel och snacka bort flera timmar om allt och inget! Så roligt som vi har haft! Jag saknar det redan!!
 
Här är det jag som marinerar köttet, dukar bord, gör sallad , fixar såser och potatis och min älskade grillmästare som står för grillandet och ofta en öl i handen!
Japp, så är det tydligen i de flesta familjer. Tell me if I´m wrong!

 
Här har vi alla åkt in till Linz stad för att gå på Urfahrmarkt som pågår den 27 April till den 5 Maj. Vi parkerade i centrum och bestämde oss för att äta innan vi gick på marken.
Mitt på det härliga torget i Linz käkade vi på "El Greco". Väntan på maten med två småbarn var lång, en hel timme! Men Nintendo DS  och lite dricka räddar allt, och när maten väl kom var den värd all lång väntan. Helt underbar mat!

 
Från centrum i Linz går vi över floden Donau för att komma till Urfahrmarkt. Här är mina tre bästa hjärtan, hand i hand!
 
 
Jag som trodde att pepparkakan var från Sverige. Men nej, den kommer ursprungligen från Tyskland och det är därifrån vi importerade pepparkakor till Sverige på 1500 och 1600 - talet. Ja, och här i Österrike finns det pepparkakor så det räcker och blir över.

 
Åh, vad karuseller de hade!
Emina och jag åkte en riktigt rolig karusell där det kändes som vi skulle slängas ut ur åkvagnen. Men vi skrattade så tårarna spruta. Härligt!

Emina gillar att åka karuseller och denna bilattraktion är något som även passar Jimmy.

 
Riktigt hög musik var det vid karusellerna. Prata normalt med varandra eller ha en gräns för hur hög musik de fick spela, kanske skulle vara lämpligt!
Riktigt ont i öronen fick jag, trodde nästan jag skulle få tinnitus.

Mycket på grund av den höga musiken ville den vanligtvis åktokiga Nova, inte åka en enda karusell, utan hon var mest cool i sina glasögonen och käkade glass och godis istället.


En av dagarna åkte vi även upp till Pöstlingberg. Jag kan inte få nog av detta ställe. Här är vi på väg in för att äta lite middag. Här beställde jag en riktigt god fiskrätt!

 
Nova på restaurangen med vacker utsikt.
 
 
Vi var ju såklart vid utsiktsplatsen och kollade in vackra Linz. Madde hjälper Emina vid den så kallade kikaren.
 


Denna lekpark utanför resturangen hade barnen längtat efter att få leka vid. Men lekplatsen passade inte vår 3 åring så bra, då allt var riktigt högt upp.



 
På Pöstlingberg har de även en kiosk där Nova förälskade sig i denna lilla lejonunge, som nu går vid namnet Simba och ligger i lillskruttans säng på nätterna.

 
Bra att pappa finns till hands när man ska hoppa nerför stenar
 
 
Sköna varma dagar äter man glass! PUNKT!
Så bananasplitt och andra goda glassbomber serverades i vackra glas. Emina och Nova skulle dela på en glass med varsin glasskula. Detta serverades i samma "glas" och när barnens olika smaker smälte ihop med varandra utbröt ett mindre kaos. Ingen av barnen ville äta av systerns äckliga smak. Så det slutade med att ingen av dem åt alls.


Min glass, mums...
 
 
Klänning jag köpte till Madde eftersom hon fyller 35 år i Maj. Nu har jag själv införskaffat en likadan eftersom den är så fin!
 
 
Madde är gravid, sådär "fint gravid" med liten söt mage. Jag älskar att fotografera så då kan det inte bli bättre. Så fram med "riktiga" kameran, (inga mobilfoton här inte) och ha lite fotosession.
 
Det byttes kläder och fotades i olika poser och på olika ställen och jag fick en hel del bra kort. Riktigt kul! Här är två gravidbilder på min vän.