måndag 6 maj 2013

Vänner

Kalla detta vår eller vad du vill. För mig är det sommar när syrenerna blommar. Det luktar skolavslutning överallt här! I love it!
 
 
 Här på stigen genom skogen går jag ofta med vovvarna. Ligger 200 meter hemifrån och precis bakom förskolan/skolan.
 
 
 
 Våra två tjejer på väg hem från förskolan!
 

Jag förstår inte vart veckorna tar vägen! Fort går det och jag försöker ta till vara på varje dag. Just nu känns det så bra att bo här i Österrike. Jag känner att jag kommit in i något "smekmånadstänk" där jag känner att jag alltid vill stanna här! Att allt är så bra och underbart! Jag undrar när den rosa bubblan spricker?
Oavsett så är jag väldigt, väldigt lycklig här!
Vi har fått nya vänner både vuxna och barn och man hittar till olika ställen, vilket är viktigt för att känna sig hemma. Mycket är sig så likt Sverige vilket gör det lätt att anpassa sig!

 
Åh vädret... ja det är ju så varmt klimat här och så mycket bättre än i Sverige. Man öppnar balkongdörren på morgonen och känner att det är annan värme här. Det är vår, men man kan äta både frukost, middag och kvällsmat ute. Poolen ligger nu på 17 grader och man längtar efter att få bada!
Jimmy och jag har också tänkt att skaffa oss en utedusch. Perfekt så här innan poolen är uppvärmd och det är stekhett ute.

GÖTT! SOLAR MIG!
 
 
Våran poolskötare!

I veckan har våra Svenska vänner som vi lärt känna här nere besökt oss, 2 vuxna 2 barn och deras söta hund. Hundarna hade koll på varandra och slappade i skuggan.
Barnen lekte hela dagen och vattenkrig runt poolen var nog det bästa. Sedan vågade Emina och Mathilda göra ett 1 Maj dopp i poolen. Modiga tjejer!
 
Redo för vattenkrig!

Förövrigt grillade vi kyckling och åt sallad och färskpotatis och sedan hade jag dag
en till ära bakat jordgubbstårta. Underbart gott!
Ja, vi snackade om livet, skrattade, solade och gick promenad med vovvarna. Slappardag i solen!
 
 
Potatisen i ugnen och jordgubbstårta av dessa röda godingar!
 
På torsdagen (den 2 Maj), var jag spontaninbjuden till en tjej vars barn går på samma förskola som Emina och Nova. Jag har bara "hejat" på denna mamma tidigare, så jag visste inget om henne mer än var hon bodde. Så med hennes namn och telefonnummer på en lapp tog jag barnen och gick dit! (300 meter från vårt hus)
Tänkte att det får bära eller brista. Jag har ju absolut inget att förlora på att få nya bekantskaper.
När vi var där så bara "klicka det". Jag kände direkt att detta kan bli en vän och hon kände likadant!

(liten parantes bara, så himla vackra träd som blommar här)
 
Så igår (söndag) kom hela deras familj hit på spontanbesök. De hade varit ute och cyklat och kom förbi oss just när vi var på väg ut på en cykeltur.
Ja, de kom in en stund, vi visade huset, fikade, barnen åt glass och hoppade stundsmatta och sedan tog vi en gemensam cykeltur, och de visade oss sitt nybyggda hus och superbra bilfria cykelvägar!
Så snart ska vi träffas alla igen och ha en liten vin och grillkväll här. Härligt!