tisdag 12 mars 2013

Mars är vår, glädje, sol och utflykter...

 

Nu är våren här! Jag har lagt undan vinterkläderna och jag har kunnat sitta ute och solat i 17 graders värme med en Coca-cola i glaset och bara njutit av vårvärmen! Jag har påskpyntat ute och planterat vårblommor! Så glad jag blir att få göra fint och att plantera. Det är såå kul!

 
 
Jag har även varit ute och cyklat några gånger och försökt orienterat mig här i närområdet! Jättekul när man börjar få lite lokalkännedom. Man känner sig genast mera hemma!

Nu går båda barnen i förskola och jag har fått lite tid till att greja lite själv på förmiddagarna. Jag brukar passa på att handla själv, och åker då gärna till mataffären (och givetvis klädaffärerna).. Nu har jag även fått in snitsen med de korta kassorna. Jag staplar berg av mat på kassabandet, tar den tomma vagnen och slänger i varorna med stor försiktighet, så jag är klar när kassörskan är klar. Man blir van med detta system också.

Har även börjat att påsk pynta inne, men det kvarstår en del saker som påskris, målade ägg, barnens och mitt påsk pyssel mm.

 
 




I veckan har Jimmy jobbat i England och jag och barnen har umgåtts med olika vänner vi träffat här. Barnen har lekt så bra med de svenska barnen som vi lärt känna, men barnen härifrån Österrike går lekarna lite "sådär" än så länge, eftersom språket är ett hinder. Men i leken utvecklas språket, så det är bra att utmana barnen lite.
Emina sjunger dock några sånger på tyska nu och jag märker att hon förstår en del ord! Nova har också tagit till sig en del. Jättespännande att följa denna språkutveckling hos barnen!
Själv kollar jag på barnprogram. Fick låna några dvd:er på tyska med tysk text till som jag har börjat titta på. Riktigt bra för inlärningen! Senare i höst ska jag gå så många kurser jag kan! Vill verkligen kunna prata med folk!


Här är två tjejer som trivs att bo här nu!
 
 
 
 
Själv känner jag att jag stortrivs i detta nya land! När värmen börjat komma hit med härliga vårvindar så ser jag ljust på den tid vi kommer att ha här. Jag börjar tänka på allt jag vill göra och alla ställen jag vill åka och upptäcka. Om man inte hade haft familj och vänner hemma som jag gärna vill träffa så hade jag gärna stannat här hela sommaren!

Vi har varit och besökt drakgrottorna på Pöstlingberg och barnen var överförtjusta. Vi åkte draktåget och tittade på dvärgar och djur som bodde inne i grottan. Vi gick även runt och kollade på olika sagomiljöer. Många hade ljud och ljus och en del uppstoppade djur. Vi käkade även på en fin restaurang uppe på berget och det var bra priser och riktigt bra mat med otrolig utsikt!

 
 

I helgen tog vi bilen och åkte till en stor skog som ligger här i Leonding. Som jag har längtat att gå i skogen!!! Jag älskar att vara där!!
Där rann en lång bäck som barnen lekte vid och det fanns en stor härlig skogslekplats. Hit kommer vi åka många gånger. Stället är idealiskt för vandring, lek i skogen, mountainbike, löpning och turer med hundarna!
Nästa gång ska kameran med!