torsdag 18 oktober 2012

Ser fram emot helgen!

Imorgon ska jag iväg till systembolaget och inhandla lite rött vin, för imorgon kväll ska jag och en väninna ha lite vinkväll. Gott käk som vi "flerbarnsmorsor" givetvis beställer. Allt för att lyxa till det när man har lite egentid med en vän.

På lördag morgonen ska jag upp vid 06.00 för att åka ner till en plats som är underbar att shoppa på. Nämligen Gekås i Ullared! Ja, väninnan får ju köra då, för min promillehalt lär ju inte vara den bästa tidigt på morgonkvisten. Listan är redan skriven, och det är en hel del på den kan jag säga. Jag ska handla alla barnens julklappar och födelsedagspresenter samt mannen julklappar och födelsedagspresenter samt endel kläder och småplock. Sedan hittar man ju alltid massa annat onödigt som man slänger i vagnen, för att det är så billigt och för att "jag vill ha begäret" växer inne i affären. Meeeen denna gång ska jag försöka vara lite ekonomisk.

Vi har somsagt lite annat att lägga pengarna på som tex att köpa ett nytt kylskåp att ta med till Österrike. Skitkylen som finns i det befintliga köket borde inte ens kallas för kyl. Det är en äcklig, extremt liten kyl, till och med mindre än ett halvt kylskåp. Det räcker att vi köper mjölk för hela veckan så har vi fyllt hela kylen. I den här familjen dricker vi ca 12- 14 liter mjölk i veckan. Helt sjukt egentligen, men mycket mjölk går ju åt till matlagningen.

Här är två bilder som jag nyligen tagit, som jag vill visa!





Huset är vårt!!

Igår blev det klart med alla papper, att huset i Leonding är vårt att hyra för 3-4 år framöver! JIPPI!!!
Vi har väntat så efter detta besked. Processen har varit långsam och vi har egentligen inte kunnat planera fullt ut, när huset inte har varit färdigt. Jag har hela tiden gått med en ovisshet om att vi kanske inte får huset vi tänkt. Då skulle vi ha fått dragit igång en ny "husletarjakt". Det skulle varit hemskt tråkigt!
Nu kan vi äntligen meddela flyttfirman om exakt datum och själva komma till ro, eller snarare börja öka tempot med alla förberedelser som ska göras. På tal om det så måste jag ta kort på alla möbler som ska med i flytten, skriva ner allt på papper, samt dokumentera med film och ta med papperna!


Igår höll jag på från tidig morgon till klockan 21.00 på kvällen. Tvättade samt plockade iordning tvätt, satte upp gardiner som ska sitta kvar efter att vi flyttar, sorterade lakan, filtar, kuddar, och gick igenom sådana lådor där vi har slängt in alla diverse saker som: hårspännen, en sax, ett halsband, gummisnoddar, pennor, några kulor, en plastleksak, ett recept på en lapp osv. Tar hundra år att sortera sådant. Skulle kunna tagit en soppsäck och bara tömt allt, men det ville jag inte heller. Tänk om jag glömt något fint i lådan...inte så troligt men ändå.
Idag ska jag fortsätta sortera och plocka, det känns som det aldrig tar slut!

Eftersom vi ska fira vår jul i vårt nya hus har jag börjat fundera på om de har vissa saker i Österrike, som tex glögg och pepparkakor? Finns det julmust? Vissa saker måste jag verkligen ha, så jag får börja köpa på mig nu såsom gröt, knäckebröd, vilket de inte har därborta! Sedan får jag gå en tur till apoteket, eftersom jag inte kan får tag på alvedon, iprem, hostmedicin osv, utan recept i Österrike. På apoteken därborta har de bara naturmediciner utanför disk, lite jobbigt att ringa läkaren för tabletter, om man bara har lite ont i huvudet eller mensvärk.

Ja, nu är klockan 10.00 och min mamma kom hit, så nu ska vi köra igång med lite jobb! Bra att få hjälp ibland!