fredag 2 november 2012

Nattning och vaccination och UFFE

Vi har väldigt bra rutiner när det gäller nattningen med barnen här hemma. Barnen lägger sig klockan 18.00, alltså sover då, samt går upp när Jimmy stiger upp för att gå till jobbet, vid halv 6. Passar hela familjen bra och det blir inget spring och inget gnäll på kvällen. Barnen sover hela nätterna i sina sängar och har gjort sedan de var små.  Men nu har det varit höstlov, mycket att göra och med rutinerna har det blivit lite sisådär. Jag har låtit Nova sova middag vilket resulterar i att hon inte somnar på kvällen, utan springer upp ur sängen heeela tiden. Nova bara MÅSTE gå och kissa HELA TIDEN. Sedan lät jag barnen vara uppe lite senare, vilket resulterade i en massa spring på kvällen, övertrötta såklart. Idag är jag själv hemma eftersom Jimmy är på Lundellkonsert så idag la jag barnen i tid, i hopp om mindre spring.

Ulf Lundell
























Åh, vad jag önskar att jag följde med på Lundellkonserten. Varför fixade vi inte barnvakt och gick båda två? Ja, det är lätt att vara efterklok. Jag bad Jimmy tänka på mig ifall Ulf spelade "Kärleken förde oss samman". Till den låten friade jag till Jimmy och den sången sjöng våran vän för oss, på vårat bröllop. Ja, och här sitter jag i soffan och låter ynklig...Men näää, jag har det gött ändå. Barnen sover, brasan är tänd, jag ska äta lite gott och titta på min favoritserie Vampire diaries.
























Brasan tänd här hemma
























Förövrigt åkte vi och vaccinera barnen idag, vilket gick jättebra. Emina ville sitta och titta på sprutan och hon satt helt stilla med armen och sa inte ett knyst. Hon var superstolt över sig själv. Jag med naturligtvis. Nova grät lite hysteriskt innan sprutan, men när den togs samt efteråt var hon ganska coollugn. Sedan skratta hon och sa: Jag grät bara nästan...
Efter sprutan åkte vi in till Marieberg hela familjen för att fika lite.



I vecka har barnen varit och hälsat på farfar under dagen och de ha letat efter trollspår i skogen. Riktigt kul att barnen får komma ut och göra något spännande när mamma måste jobba på här hemma. När de var borta fick jag mycket gjort. Packade en hel del kartonger och fick mycket sorterat och städat i källaren. Nu har jag dock kommit på mig själv att jag nog har packat ner lite väl mycket filtar och prydnadskuddar. Så det blir att börja packa ur och sålla bort lite.

Dags att sortera. Dessa kuddar får stanna!














Emina har också varit bortbjuden på middag under lovet. Hennes bästa vän skulle laga mat och fixa efterrätt till båda. Hon fick inbjudningskort och Emina var så himla glad över detta! Stora tjejen som går på middag alldeles själv!
Idag har Emina även börjat göra teckningar till varje barn i förskoleklass som en liten avskedspresent till alla. Jag har tänkt att fixa en liten avskedsfest på förskolan med gott fika, lekar osv. Känns bra att ha ett litet avslut för barnen, så man inte bara åker och plötsligt inte finns här!