söndag 14 april 2013

En skön helg!

I lördags har vi varit och handlat mat och här bär min "allt i allo" in ena backen. Bra att ha en glad och arbetsför karl som bär hem mat till stugan. Någon som också är glad är vår äldsta lilla ulltuss som tittar ödmjukt på husse. -Kanske ramlar det ner något från den där jäkla matbacken du bär på...
 
Jag har börjat vänja mig med att handla på detta vis, med backar istället för påsar. Förvånansvärt mycket får plats i bara en back, och det är lätt att bära in maten. Ja, när man har bärhjälp alltså...haha
 
 
Här ska pojkarna lukta samt kolla in maten. -Vad har handlats och kan man möjligtvis knycka något? När vi kollade bort för ett tag hade hundarna bitit hål och tuggat i sig lite fläskfilé.
Ja, det gäller att passa på när maten ligger i munhöjd.
 
 
På lördagen blev det snabbmat i ugnen där man inte behöver stå och greja. Skönt att bara tjoffa upp maten och in i ugnen, för att servera med kall sås. Älskar kalla såser med Creme fraiche, vilket det givetvis blev.
 
 
Ja eftersom alla affärer är stängda på söndagar så åkte vi och handlade på Bauhaus, på lördagen.
Det skulle införskaffas utemöbler, staket och blomjord, krukor och lite växter såklart.  
 
Här sitter jag och ungarna i en hammock i affären och leker lite med mobiltelefonen.
-Kom hit Emina och Nova, mamma har lite roliga bilder här på telefon. Sitt och ta det lite lugnt ett tag, i den här rooooliga hammocken.
Det var välbehövligt att ta en pause med barnen, för precis innan hade de kört race med sådana småvagnar för barn, inne i affären. Japp, familjen Holler är och handlar...hördes låååång väg.
 
 
De nya utemöblerna är precis som jag ville ha, i konstrotting, vilket gör att de kan stå ute i skitväder utan att flaga sönder.
 
 
På söndagen var det ännu bättre väder än på lördagen. Som svensk sommar, fast utan regn. I skuggan var det 21 grader. Man kan bara ana hur varmt och skönt det blir här på sommaren. Jag blir så glad över värmen och att vi kunde sitta ute och äta lunch. Njutningsfullt!
 
 
Barnen lekte mest hela dagen på studsmattan och de bar ut dockor, filtar och kuddar och lekte rollekar med varandra hela dagen. Jimmy snickrade på staketet mot poolen. Ett måste tycker jag när man har småbarn. Tänk om de skulle drutta i om man går in på toa eller för att svara i telefon. Skulle aldrig förlåta mig själv då.
 
 
 
Själv gick jag en välbehövlig och härlig långpromenad med hundarna och efter det började jag plantera lite mera blommor, här hemma. Jag älskar växter och skulle kunna ha hur mycket som helst. Det tråkiga är ju bara att vattna dom sen, typ varje kväll. Här är det lavendel på rad. Luktar gott och drar till sig fjärilar.
 
 
 
Utanför entren...
 
 
 
På eftermiddagen fikade vi glass och sedan tog jag en kudde och en bok och satte mig vi poolen. Med förhoppning att inte bli störd.
Japp, jag fick sitta i solstolen och götta mig i solen, och energin vart på topp!
Ja, det sägs ju att söndagen är vilodag så jag gjorde ju helt rätt.
 
Jimmy drog dock igång gräsklipparen men då kom grannen och tala om att det fick vi ABSOLUT inte göra. Klippa gräset får man göra på veckorna här och tills  klockan 15.00 på lördag. Sedan är det slut jobbat.
Ja, är det vilodag så är det. "Det ska va gött och leva, annars kan det kvitta" trallallallallalla....
Hej svejs lingon fejs...