tisdag 22 januari 2013

Skolan

Idag började dagen med att vi besökte skolan som Emina ska börja på i höst. Rektorn pratade med oss och visade oss runt. Jag fick en bra magkänsla, vilket jag alltid förlitar mig på!
Skolan var fin och de verkar jobba på ett bra sätt, att eleverna ska lära med alla sinnen.
Vilket jag är en förespråkare för!
En del saker skiljer sig från hemma såsom att barnen inte får lunch, utan de får ta med ett mellanmål som intages vid tiotiden. Sedan har de gymnastik 2-3 gånger i veckan. Vilket får mig att hoppa jämfota av glädje. Mer rörelse till eleverna, vilket främjar inlärningen anser jag!! Pigg kropp = pigg knopp!!!
De får även både syslöjd och träslöjd/teknik redan från första klass. Det slår vi på trumman för! Positivt!
Omdömen/ Betyg redan från första klass (vilket det blir beror på vad föräldrar röstar fram innan skolstarten). Kan inte säga att jag tycker detta är nödvändigt, men jag kanske ändra åsikt. Jag får se...

-Hur är ditt barn? Kanske ett för busigt busfrö? Slött? Omotiverat? Stökig?
 -Ja, här får de betyg i uppförande. Det gäller att sköta sig, för här kan barnen få gå om årskursen, om inte omdömet är bra!
Detta är både bra och dåligt enligt min åsikt. Men jag går inte djupare in på det!
 
 
 
 
 
 
Efter förskolan slut gick vi ut och lekte i snön. Eller rättare sagt barnen. Vädret här är milt men snön ligger som sagt ännu kvar. Det togs ut bunkar och slevar och bakades kakor och andra bullar.

 

På promenaden med hundarna idag tog jag med mig kameran och både Emina och jag turades om att ta kort på saker och varandra i närområdet.
 

 
 
 
Vi gick till sportplatsen som jag ofta brukar gå till. Där kan man gå i skogen och på mysiga vägar. Jag älskar att gå i skogen, så detta är suveränt då det ligger nära vårat hem.

 
Var ju givetvis tvungen att ta kort på skylten som visar vart vi nu bor. Så nu vet ni därhemma i Sverige... Här bor vi...
 
 
Här är några andra fina skyltar i detta land som jag tycker är charmiga.
 
 
 
 
Jag gillar detta övergivna tomma hus, där någon snäll person jämt lägger ut mat till katter.
 
 
Efter en lång promenad gick vi förbi barnens förskola och gick dit och lekte en stund. De lämnar alltid leksaker, pulkor och skrindor ute på gården. Vilket är jättebra att utnyttja på ledig tid. Så idag åkte barnen pulka och gungade. Här är förskolan som ligger precis framför en liten skog.
 
 
 
 
Efter mycket utelek idag så var det bara kvällsmat och plask och lek i badkaret innan läggdags. Själv har jag suttit och gjort om foton och Jimmy har varit ute med jobbet och käkat idag.
En riktigt bra och härlig dag!