tisdag 29 januari 2013

Helgens utflykter

I helgen passade vi på att åka på lite utflyktsturer. Fantastiskt väder, matsäcken packad, pulkor medhavda och förväntansfulla familjemedlemmar. Jag bara älskar att vi på helgerna har tid till att utforska, upptäcka och uppleva nya platser och saker. Tid för varandra! Detta är en stor del till att vi gjorde denna flytt. Att vi skulle få uppleva saker och ha mera tid som familj när barnen är små.
Här på bilden nedan, åker man genom en vacker bokskog som slutar vid floden Donau när man åker hemifrån oss och in till staden Linz. Här ska jag cykla när våren kommer. Längtar!
 
 
 
 
Mycket sådana här klubbar finns det. 
 
Målet för utflykten var att åka till Pöstlingberg och se vad som fanns uppe på berget. Efter mycket brant stigning och kurvig väg  mådde barnen lite illa och hade "lock" i öronen. Väl framme drällde hela familjen Holler ut stojande på parkeringen med barn, pulkor och packning. Vi pratar och grejar då helt plötsligt en Norsk/Österrikisk familj börjar prata med oss. De hörde att vi pratade svenska och vart nyfikna. Lite kul för jag tänker oftast att man kan säga vad som helst, för INGEN FÖRSTÅR...
 


Redan vid bilparkeringen var det underbar vy. Här vart vi stående ett tag och bara njöt. Det låg en hel del fina hus här på berget, som jag verkligen skulle kunna tänka mig att bosätta mig vid.

 
 
 
Uppe på berget finns dvärgarnas bostad. Såklart, de bor ju i berget och givetvis finns det andra sagoväsen, samt en drake (draktåg) som man kan åka runt med i grottan.
Detta härliga äventyr öppnar inte förens till våren, i början av mars. Barnen tyckte ändå det var spännande att se en del dvärgar och porten in till grottan. Men oj, vad de längtar till våren! Då ska vi ta tåget upp från staden Linz. Bara det blir ett äventyr som vi alla längtar till.
 
 
 
Sedan begav vi oss längre upp till utsiktsplatsen. Vi såg ända bort till Linz och floden Donau. Jättevackert. Vi bestämde oss för att fika här. Så upp med saffranskaka, chokladbollar och varm saft till alla barn och vuxna. Inget kaffe och inget tee "bidde de" för här har vi inte termosar så det räcker, och varm saft är gott! Det var härligt väder men så fort man tog av sig vantarna för att "fibbla" med fikat så blev händerna som ispinnar. Det fanns en restaurang uppe på berget men medhavd matsäck ute, är ibland den bästa lyxen och smakar allra bäst ibland.
 
 
 
 
 
Att det kunde finnas en drake i grottan skrämde lilla Nova. Tänk bara hur stora grindarna är i förhållande till barnen. Härifrån hade barnen svårt att slita sig.
 
 
 
Det var mycket olika stenbyggnader och ett utav dem liknade ett litet runt slott på berget. Runt detta gick det en gångväg. Denna gångväg var en låååång bro. Under bron var det en vallgrav och där gick dessa ståtliga djur omkring. Dessa var väldigt nära oss och Nemo började skälla som en "GALNING" när han såg dessa. Han hade nog kunna jaga dessa om han hade fått. Djuren var lugna trots allt stoj från våran lilla hund.
 
 
 
 
Eftersom vi hade en underbar utflykt till berget åkte vi tillbaka redan nästa dag. Denna dag åkte vi mest pulka. Det var riktigt roligt.
Jimmy och jag är som barn själva. Stora barn dock...hehe flytta på er i backen ungar!
Vi har två stora röda madrasser att åka på och det går så jäkla fort. Ja, givetvis var det fikapaus idag med. Varm dryck och tunnbrödsrullar, ja inget kaffe och tee dock.
 

 
Vad fan håller familjen hus? Här står jag med packning och alla pulkor, helt ensam...
 
 
Så mycket vackra och klättervänliga träd. Har man två apor i familjen så måste dom ju upp på sin rättsmäktiga plats, i träden. Det går inte att undvika.
Kan inte minnas att jag gillade att klättra så där. Jag var mer en bygga koja tjej i skogentjej...
 
 
 
Hittade fin skylt igen. Kan inte låta bli att plåta.
 
 
Ja, inte långt ifrån där vi bor ligger Lichtenberg. Hit åkte vi också under helgen och det var ett underbart ställe med böljande kullar och otroligt många skidspår. Det var så vackert!
 


Skulle så gärna vilja åka längdskidor med barnen men det får bli till nästa år när Nova är lite större. Kan tänka mig annars att vi kommer 200 meter. Sedan är hon kissnödig eller har ont i benen eller nått annat som 3 åringar kan hitta på. Just nu nöjer jag mig med att se andra åka.
Hit ska vi åka när det blir vår och vandra hela familjen.