torsdag 24 januari 2013

Djuraffären och träning med hundar

Igår när Emina var på förskolan, så åkte lilla Nova och jag till djuraffären. Vilken upplevelse!
Vi var inne i affären i en och en halv timme. Vi kollade på små fiskar i akvarium och jättestora fiskar som simmade under oss, under en bro. Häftigt!
Kaniner hade dom mitt i rummet i stora utrymmen, där de fick skutta fritt bland stubbar och små kojor. De är så söta! Hade det inte varit för allt besvär det är med att skaffa en kanin, samt min allergi, så hade det kommit med en liten "ninis" hem! Jag blir som ett barn när jag ser dom! Vill ha, vill ha...

Det fanns även hur mycket ormar och ödlor som helst och blåa grodor.

Lånad bild


Ska man ha reptiler så måste de ju äta, så givetvis hade de deras föda där, i 2 hyllsektioner. Detta var mindre roligt. Gräshoppor, skalbaggar mm är tydligen obetydliga djur, nämligen föda, så de var packade i de minsta burkarna man kan tänka sig, ca 20 djur i varje burk. De trampade och stod på varandra och kunde inte röra sig. Stackars djur!
Ja de hade även fåglar, marsvin mm så det tog ett tag att bara kolla på alla djur. Jag handlade en klotång, en drös med ben, adressbricka( ifall hundarna kommer bort) och lite schampo.


Efter denna fantastiskt roliga morgon, var fortsättningen på dagen, bara skit!

Lånad bild
 
Det var som att gå på en stig fullsketen av hundbajs. Där man undviker att trampa i det, men det går inte, för det finns för mycket, överallt! Ja, så var mitt humör igår. JAG SKÄLLDE OCH GNÄLLDE och kunde inte sluta. Och när barnen bråka och skrek på varandra, då skrek jag omoget också. SLUUUTA SKRIIIIK!!! ...Det var som att ha PMS, men inte ha det!
Japp, ja la mig igår kväll med dåligt samvete, illamående och fruktansvärd migrän! Ja, det var väl straffet, för att jag hade noll tålamod med barnen.
Tur att jag har en man som är förstående och tog hand om mig när han kom hem från jobbet!
 
 
 
Idag är jag en glad kvinna/ mamma
 
Idag å andra sidan så har dagen varit riktigt bra.
Jag har varit och storhandlat med barnen och det gick riktigt bra. Bra att få lite assistans av barnen vid kassan. Helt värdelöst att man inte har kassor som i Sverige. Rena LIDL- KASSORNA. Ni vet, de är sååå jäkla korta så kassörska får stapla allt i högar. Varför envisas dom med rullband som slutar vid själva kassan? Själv får man tokslänga allt i vagnen, utan påsar. Väl tillbaka i bilen får jag slänga in allt i stora backar (som vi nu köpt) för att kunna bära in allt när man kommer hem. VILKET SYSTEM!!



Lånad bild

Ja, förutom kassorna tycker jag det är kul att åka och handla. Att se allt nytt i hyllorna, köpa hem spännande råvaror och provsmaka. Idag åkte flera olika sorters skinka och andra påläggskorvar i vagnen samt en ost som heter Bergbaron (heller aldrig ätit) samt ett nytt vin och olika nya yoghurtar. Kul med nya smakupplevelser tycker jag, medan barnen är mera kräsna och vill ha det "vanliga"

I vilket fall som helst, idag har barnen och jag gått till sportplatsen igen. Där släppte vi hundarna och tränade med dom. Emina hade äldsta hunden Tusse och Nova hade busiga Nemo. De gick riktigt bra!! Med gott godis lyssnar hundarna på barnen och med godis i handen gick Tusse fot med Emina hela vägen hem. Hon var så stolt.
Efter lång härlig promenad så gick vi in och drack saft, tee och fikade.

Tusse lyssnar uppmärksamt på Emina

 
 

 

Vill avsluta dagens blogg med kort på två av familjens älsklingar som jag tog idag!