måndag 22 april 2013

Tjejkväll och utflykt!

 
Att hitta nya bekantskaper när man flyttar till ett annat land, det hade jag hoppas på.
Men att jag skulle få en riktig vän, det trodde jag aldrig!
På så kort tid har jag hittat en person som är så lik mig i mycket, och den energi som hon ger mig är guld värd! Jag är så himla glad att du är min vän, Lotta!!
 
Det visade sig också att vi är uppväxta bara 2 mil från varandra i Sverige men det är här i Österrike som vi träffats. Nu bor vi bara 1 mil från varandra. Otroligt!
 
Här har vi en supertrevlig tjejkväll medan våra män har åkt till Tyskland på jobbmässa.
Denna dag var det 28 grader varmt, så vi solade givetvis och snackade hur mycket som helst, lagade god mat tillsammans, medan barnen lekte med varandra.
"Det ska va gött och leva, annars kan de kvitta"!
 
 
Här är klockan ca 19.30 och det är varmt, varmt! Det är så härligt att kunna sitta ute på kvällen och inte frysa det allra minsta. Man förundras och njuter av värmen, för i Sverige är det inte ofta såhär varmt ens på högsommaren.
 

På menyn: Kyckling, tzatziki, klyftpotatis och grönsaker.
 
Dagen efter, på fredagen fick jag feber, och kände mig lika vissen som vädret var.
Gråmulet, kallt och regnigt. Så jag låg i sängen hela dagen och tog det lugnt, läste en bok varvat med mycket sömn.
 
Även på lördagen var vädret inte det bästa, temp runt 13 grader, men eftersom hela familjen var ledig samt att jag mådde lite bättre, så vi bestämde oss för att åka på en bilutflykt till två sjöar som jag har varit lite nyfiken på att se.
 
 
 
Vi åkte nog över 20 mil totalt, genom otroligt vackert landskap. Vi fick se snöklädda bergstoppar, sjöar och vacker natur. Jag hade inte kameran med mig men lite enkla bilder från mobilen fick det bli.
 
 
 
Här stannar vi för att utforska stället lite. Påpälsade med rätta är vi, för det blåste en hel del vid vattnet.
 
På söndagen var vi hemma och tog det lugnt, som sig bör i detta land, och med vilan kom solen och värmen. Här har barnen och jag byggt en koja på altanen. Jimmy var inne och stekte pannkakor som barnen sedan ville äta i kojan såklart. Vackert bord alá plastback fungerade utmärkt.
 
 
 
Annat vi gjorde denna söndag var att gå till lekparken hela familjen. Sedan passade Jimmy på att tvätta bilen. Fåglarna hade skitit på hela bildörren och det var ingen liten blaffa fåglarna hade lyckats måla dit! Skönt med ren bil nu i alla fall, eftersom skiten var på bilen jag kör. 
 
Ja, och eftersom det var sol denna söndag, så kopplade jag av i solstolen, som sig bör!!!
 
Vackert vår träd här i Leonding