fredag 24 maj 2013

Agghh, tror att jag ska hinna blogga så ofta, men tiden rinner iväg. Tiden mellan den 15 och 21 maj får jag berätta om lite i efterhand, nu då.
I början av veckan har min vän Lotta, hemmafrun varit på besök. OOh, my... vad lyxigt det känns att säga hemmafru...haha..
I vart fall har vi ätit sallad, (som vi brukar göra när vi träffas) solat och diskuterat, debatterat, skrattat och löst världsliga och ovärldsliga ting. Så som vi tjejer kan göra tillsammans. Så roligt och så mycket energi jag får av detta!
 
 
Min nyvunna vän Andrea och jag tog efter förskolans slut, bussen och spårvagnen in till Linz stad. Med packade väskor och fyra barn gav vi oss iväg. Barnen var överförtjusta, bara att få åka buss och spårvagn.
När vi åkte under en låååång tunnel. Var det: Wooow, som hördes!!
När spårvagnarna krängde åt olika håll var det: TITTA, TITTA MAMMA...Vagnen går åt olika håll! som skreks ut i förtjusning...ja, det var barn från landet som åker till stan.
 
 
Målet för dagen var att leka i stadslekparken. Här är tre superglada klätterapor.
 

 
Når man är på utflykt måste man ha något att äta. Vi fikade Jordgubbar, vattenmelon, äppelklyftor, gurkstavar och drack massor av vatten. Det var välbehövligt en varm dag som denna.
 
 
 
Efter att ha lekt i lekparken och suttit och softat med en glass på stan, (ja, GLASS måste man ha) gick vi vidare till fontänerna. Åh, vad barnen hade kul där. De var som blötdjur och inte ett klädesplagg var torrt efter detta. Så Andrea och jag fick turas om att gå på HM för att köpa nya kläder till barnen.

 
 

Håret droppade och kläderna fick jag vrida ur och Nova var supernöjd!
 
 
Nya klänningar inköpta och 4 barn går hand i hand på stan.
 
 
Fyra barn fördriver tiden i väntan på bussen hem efter en riktigt lyckad dag.
 
 
 
Vi vill ju så gärna se och uppleva så mycket vi kan av Österrike, när vi nu har flytta hit. Just denna helg ville vi göra något som barnen verkligen skulle tycka va kul. Så under ledigheten åkte vi på utflykt med Andrea och Reini till ett lekland, Obra Kinderland i Neukirchen a.d. Vöckla ca en timmes bilfärd hemifrån.
 
 
 
Barnen kunde klättra och åka rutschbana, gunga, springa, hoppa, balansera utan slut. Det fanns ett gåtfullt slott, gamla gårdar och sheriffens hus, djur (som getter, kaniner och marsvin) och en spöklik gruva, och barnen kunde vaska guld i den lilla guldvaskningsfloden. Det fanns stora djungelgungor (som Emina gillade) och stora rör att springa igenom och mycket, mycket mer.Här kunde barnen klättra upp och antingen hoppa ner i halmen eller hiva sig ner med hjälp av rep.


 
 När man är gammal som jag, då letar man på saker som passar åldern. En trampmaskin.
 
 
  Stora djungelgungor. Svisch vad dom gick!
 

 
 
 
 
 Underbar natur runt om lekplatsen. Här har Jimmy hittat en passande plats, i en bil...
 

 
 Vattenlekar är alltid populära och här åker Nova i full fart på knäna. 
 

Ja, allt har sitt slut och så även denna roliga utflykt. Men detta är ett ställe vi kommer att åka tillbaka till, absolut!

På Pingstdagen packade vi in oss själva och barnen i bilen och begav oss istället iväg till Mauthausen för lite sightseeing och lunch ute. Jag gillar denna mysiga stad/by som ligger längs med Donau. Det finns kullerstenslagda gator, mysiga och vackra gamla byggnader samt några resturanger och caféer.


Här uppe vid Mauthausens kyrka har vi utsikt över hustaken och Donau.
 
 
Gammal vacker kyrka
 
 
Här vart det stopp!!
I detta lilla torn fanns det också ett litet fönster (som inte är med på bild) så här skulle barnen bestämt stanna för att ropa: RAPUUUUUNZEL, släpp ut ditt låååånga, vackra hår!! Flera gånger ropa dem och inget hände...Lite besvikna barn, för hoppet fanns ju där, att kanske...kanske Rapunzel skulle titta ut med sitt långa vackra hår!
Tror att de som bodde i närheten tänkte ett och annat! Stå där och gapa...

 

Vackert med en enkel ros
 


Ja, efter liten rundtur var vi sugna på glass. Så det blev det. Mums
 
 
 Och efter glassen blev vi hungriga. Ja, vi gör lite tvärtom i våran familj. Lite vad man är sugen på. Allt ska ju ner i samma mage! Här sitter Nova och jag i väntan på maten!
 

Jimmy och Emina sitter och myser i väntan på maten. Wienerschnitzel är beställt till alla.

 
 Matdags och riktigt god schnitzel tyckte vi alla.
 
 
 
 
 
Ja, vad har vi gjort mera under ledigheten, jo badat och solat förstås.
Här visar Emina stolt upp sin nya bräda med Monster High.

 
Vad gör jag då? Solar
 
 
 
Vad gör Jimmy då?
Monterade upp våran utedusch och drack en Gösser i solstolen!
 
 
Det här är slapparliv och njutningsfullt! SKÅL!
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar